De Els

Architect Peer Wolkers maakte het ontwerp voor een van de mooiste plekjes
van Hoog Dalem

 

De Els is ontworpen door twee architecten. Weusten Liedenbaum Architecten boog zich over de rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en de vrijstaande woning. Peer Wolkers van Omni Architecten maakte het ontwerp voor het appartementengebouw en de comfortbungalows.

We spreken Peer die met aanstekelijk enthousiasme vertelt hoe hij deze plek als een cadeautje ziet en wat hij heeft gedaan om alle kwaliteiten optimaal te benutten. “De bungalows staan aan de rand van het park. Daar wilde ik de bewoners optimaal van laten genieten. Daarbij is de parkkant de zuidwestkant. Ideaal dus om aan deze kanten de tuinen te maken. Doordat de woningen 1,2 meter hoger liggen dan het park ervaar je vrij zicht én privacy, terwijl je wel op de eerste rang zit.”

 

 

Landelijk sfeertje

Peer vervolgt: “Als je op zo’n prominente plek huizen neerzet, moeten ze wel écht heel mooi zijn. De uitgangspunten van het beeldkwaliteitsplan van Hoog Dalem waren mijn inspiratiebron om tot een vriendelijk, dorps ontwerp te komen. De woningen roepen door de raamverdeling, daken waarin de dakkapel is opgenomen en de genuanceerde steen een landelijk gevoel op. Zeker de bijzondere woning op de hoek doet denken aan een luxe boerderij.”

Verwijzen naar de Hollandse Waterlinie

Van de bungalows maakt Peer een sprong naar het appartementengebouw dat allesbehalve dorps en landelijk oogt. Wat is de reden om hierin zo’n afwijkende architectuurstijl te kiezen? “Dat heeft te maken met de opzet van Hoog Dalem. De dorpse, landelijke sfeer wordt onderbroken met accenten die verwijzen naar de Hollandse Waterlinie. Denk hierbij aan de stoere forten. Dit appartementengebouw is zo’n accent.”

Opvallend grote buitenruimten

“Het groen rondom het appartementsgebouw reikt tot aan de gevel waardoor het gebouw als het ware uit het landschap verrijst. Een stoer en robuust geheel met een zekere speelsheid door sprongen in de gevel en ogenschijnlijk willekeurig gepositioneerde ramen.

Het leuke is dat als je binnen bent je juist heel veel openheid ervaart door de grote ramen tot aan de grond en de balkons die opvallend riant zijn met een oppervlakte van zo’n 19 m². De terrassen van de drie penthouses zijn ruim twee keer zo groot. Waar je ook woont straks, overal kijk je schitterend uit!”

Parkeren slim opgelost

Bewoners van de bungalows hebben twee parkeerplaatsen op eigen terrein en wie een appartement koopt, krijgt een parkeerplaats in de garage onder het gebouw. Veilig en droog is het appartement binnendoor te bereiken. “De afgesloten garage is op de begane grond waardoor de zogenaamde plint gesloten oogt. Dat geeft het gebouw nog meer die stoere fortachtige uitstraling.”

“Ik ben heel blij dat ik voor deze geweldig mooie plek een ontwerp mocht maken en dat het gelukt is de kwaliteit van wonen aan het park tot in het huis beleefbaar te maken. Het wordt echt genieten als je hier woont.”

Belangstelling?
Onze makelaars staan voor u klaar!

Van der Brugge makelaardij
Stefan Schreuder
t: 0183-635011 
[email protected]

leuk! makelaars
Yvonne van der Kevie
t: 0183-668811
[email protected]