De voordelen van nieuwbouw

7 redenen om te kiezen voor een nieuwbouwwoning

Er zijn heel veel redenen om voor een nieuwbouwwoning te gaan. Een nieuw huis, in een nieuwe buurt waar ook veel andere nieuwe bewoners komen wonen, dat geeft kansen. Om een plek te creëren die eigen is, om buren te leren kennen en samen een gezellige buurt te worden.Maar er zitten nog veel meer voordelen aan, want een nieuwbouwwoning is:

1. Flexibel & op maat

Meepraten over het ontwerp van jouw huis: bij nieuwbouw kan het. Niet alleen kan je zelf de keuken en badkamer uitzoeken, je kan ook de indeling van de woning aanpassen. Wil je een aanbouw, dakkapel of extra badkamer? Er is veel mogelijk.

2. Energiezuinig & duurzaam

Daardoor vallen de energiekosten een stuk lager uit en draag je bij aan een beter milieu. Goede isolatie en duurzame stroomvoorzieningen zoals zonnepanelen of een warmtepomp, zorgen ervoor dat een nieuwbouwwoning minder CO2 uitstoot dan bestaande woningen.

3. Onderhoudsarm

Geen onderhoud de komende jaren, want alles is nieuw. Dat betekent ook geen kosten of overlast door werkzaamheden. Mocht er de komende jaren toch een gebrek aan jouw woning zijn, dan valt dat onder de garantie.

4. Comfortabel

Een goede isolatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en gaat geluidsoverlast tegen. Steeds vaker wordt de verwarming, koeling en luchtkwaliteit van een nieuwbouwwoning automatisch geregeld, waardoor het comfortabel wonen is.

5. Financieel aantrekkelijk

De prijs-kwaliteitverhouding van een nieuwbouwwoning is beter dan die van bestaande woningen. Doordat je geen overdrachtsbelasting, makelaars- en taxatiekosten hoeft te betalen, is een nieuwbouwwoning financieel aantrekkelijk. Daarnaast zijn er regelingen die ervoor zorgen dat je tijdens de bouw geen dubbele lasten hebt.

6. Licht, ruim & sfeervol

Plafonds en deuren zijn hoger en trappen minder steil, waardoor nieuwbouwwoningen ruimer en lichter zijn dan bestaande huizen. Daarnaast denken architecten goed na over de leefbaarheid en zijn nieuwbouwwoningen vaak sfeervol.

7. Veilig

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de laatste veiligheidstechnieken en vaak hebben ze het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Meer weten over de voordelen van nieuwbouwwoningen? Bekijk dan onderstaand filmpje: