ZO WERKT DE BOUW

‘Toen ik hier laatst langsliep was het nog een kaal stuk grond en nu staat er een compleet nieuwe woning.’ Denk je dit ook weleens? Grote kans van wel, want soms lijkt het alsof nieuwbouwwoningen als paddenstoelen de grond uitschieten. Toch doorloopt de bouw onopgemerkt een aantal stappen. We leggen je graag uit hoe het bouwproces eruitziet en wat erbij komt kijken.

CONTOUREN

We starten met de bouw van jouw nieuwbouwwoning als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Dit zijn de opschortende voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een percentage verkochte woningen en het krijgen van de juiste vergunningen. De bouw start met de ruwbouw. Hieronder vallen onder andere de fundering, de dragende muren, de gevels en het dak. Op dat moment zijn de contouren al zichtbaar en is je woning winddicht. Wel zo fijn met het veranderlijke Hollandse weer.

BINNENSHUIS

Daarna is het tijd voor de tweede fase: de afbouw. Tijdens deze fase draait het om de afwerking. De dekvloer en binnenwanden worden geplaatst en de elektra en ventilatiesystemen worden aangebracht. Je nieuwbouwwoning wordt behangklaar afgewerkt, wat betekent dat je de muren na oplevering dient te behangen en daarna kunt schilderen hoe jij het wilt.

EEN BEZOEK AAN DE BOUWPLAATS

De vorderingen van je woning bekijk je natuurlijk graag met eigen ogen. Om die reden organiseren we gedurende de bouw speciale kijkmomenten. Helm, laarzen en hesje aan en je bent klaar om te gaan! Het team zorgt ervoor dat je veilig op de bouwplaats jouw woning kunt bezichtigen.

INMEETDAG

Wil je exact weten hoe hoog de gordijnen moeten worden die je op het oog hebt? Of wil je weten hoeveel vierkante meter aan vloer je moet bestellen? De bouwvakkers gaan tijdens de inmeetdag graag voor je aan de kant, zodat jij het precies kunt opmeten. Tijdens de inmeetdag is het ook aanbevolen om de leveranciers of specialisten van jouw maatwerkproducten te laten langskomen voor inmeetafspraken. Zo heb je na oplevering geen lange lever- en wachttijden meer.

VOORSCHOUW & OPLEVERING

Tijdens de voorschouw krijg je de gelegenheid om te controleren of je woning volgens de afspraken is gebouwd. Is alles volgens plan en correct uitgevoerd? Eventuele onvolkomenheden kunnen zo vóór de oplevering worden opgelost. Het blijft immers mensenwerk. Tijdens de oplevering vindt de sleuteloverdracht plaats. Je bent dan officieel de eigenaar van je nieuwe woning en het woonklaar maken kan beginnen!

 

WERKBARE DAGEN

In het koopcontract staat hoelang de bouwtijd duurt. De bouwtijd wordt uitgedrukt in “werkbare dagen”: de dagen waarop in de bouw wordt gewerkt. In de meeste gevallen loopt alles volgens planning, maar soms gooien bijvoorbeeld vorst of harde wind roet in het eten. Kijk, daar heb je het weer… Dat Hollandse weer.